Alleen op avontuur

Alleen op avontuur

Alles over wandelen in je eentje


KNNV Uitgeverij, 2020


Schrijvers en filosofen zijn het erover eens: om echt van een wandeling te kunnen genieten, moet je alleen op pad gaan. Je hoort beter, ziet meer en ervaart het landschap fundamenteel anders. Bovendien: wie zich aan de natuur overgeeft, is nooit alleen. Maar dat is de theorie.


In je eentje door uitgestrekte natuurgebieden lopen heeft ook minder romantische kanten, zo ontdekte Lidewey van Noord. Op haar solotochten door de Piëmontese Apennijnen – zonder mobiel bereik – kwam ze al haar angsten tegen. Wat als ik een been breek of verdwaal? Hoe ga ik om met die stier in dat weiland waar ik doorheen moet? En wat nou als er achter die kastanjeboom een enge man verscholen zit?


Het plezier won het keer op keer van de vrees en daarom schreef ze dit handboek voor de solowandelaar. Met alles over waarom een mens alleen op pad zou gaan en tips voor veilig wandelen in je eentje.

De pers over Alleen op avontuur


'Ideaal voor mensen die in hun eentje op pad willen. Van Noord beschrijft op een aanstekelijke manier haar wandelingen door Noord-Italië en geeft ook oplossingen voor kleine en grote problemen die ze onderweg tegenkomt.' – AD Magazine


Interview in NRC (18 maart 2021)


'Een inspirerend en onmisbaar boek voor als je in je uppie op pad wilt.' – camperlust.nl


'Een persoonlijke, openhartige en complexloze getuigenis, met context.' – jvdboek.blogspot.com


'Eén lange avond leesplezier.' – bondbeterleefmilieu.be


'Twijfel je of je alleen of samen op pad moet gaan, wil jij alleen op pad, maar zegt je omgeving dat niet te doen, of durf je nog niet goed, lees dit boek. Je raakt overtuigd van de grote voordelen van het alleen lopen. En het geeft een zetje om jouw eigen of andermans angsten te overwinnen. Maar ook als geen haar op je hoofd eraan denkt om, om wat voor reden dan ook, alleen te lopen, is het nog steeds een heerlijk boek om te lezen.' – pelgrimswegen.nl


Interview bij Aan tafel! op Radio M (hier te beluisteren vanaf 9.10, 27 oktober 2020)


Column in het Nederlands Dagblad (3 november 2020)


Bespreking op avontuurlijkevrouwen.nl (3 november 2020)


Bespreking op willemswonderlijkewandelingen.com (12 november 2020)


Bespreking op staatsbosbeheer.nl (19 november 2020)


Bespreking op nouveau.nl (17 december 2020)


Interview op de website van KNNV Uitgeverij